onsdag, augusti 22, 2007

Farmor

Min farmor och jag har alltid haft en nära och speciell relation till varandra. Vi har alltid stått varandra nära. Vi bodde på samma gård i många år och hon fanns tillgänglig tidiga mornar innan bussen gick till skolan. När jag behövde sällskap och hjälp att få ordning på hästsvansen. Sedan när jag kom hem ifrån skolan fanns hon där med fika och hade alltid tid och kärlek över.

Åren gick och hon fanns alltid där. Farfar dog 1986 och efter det kom vi ännu närmare varandra. När min mamma dog några år senare och relationen med pappa blev "kantstött" av flera skäl var hon den stora tryggheten. Någon för mig att bry mig om och finnas till för. Utan att säga något i klartext eller klä i ord så var vi varandras livlina. Tryggheten att falla tilllbaka på.

8 juni 1999 dog hon i cancer. 75 år fyllda.

Hon har ofta funnits i mina tankar och ibland har jag kommit på mig själv med att sakna henne mer än mamma. Men det har nog också att göra med att farmor levde några år längre än mamma.

Förra veckan fick jag tillbaka min farmors dagböcker som hon skrivit av och till under sitt liv. Helt plötsligt kom hon så nära igen. Det är en salig blandning med dagböcker från olika år; 1995, 1989, 1951, 1972 och så den jag har framför mig nu från 1987. Det är vårt liv hon skriver om, vad vi gjort och vad som hänt runtomkring oss. Det är som att slå upp en minnesbok.

På min födelsedag, 17 januari, skrev hon: "Har varit på Vallen idag, köpte blomma till magnabus som fyllde år. Vi blev bjudna på middag. Hon fick en obligation som vanligt. Men det blir nog mindre och mindre vad tiden lider."


Isa Form

Jag har fallit totalt för Isa Form och de underbara alster som skapats av Isabelle Norman Sällström, grafisk formgivare. Mer än en gång har jag dreglat och suktat efter att köpa några av hennes härliga illustrationer. Just nu funderar jag på följande tre:


Bild: Isa Form

En perfekt present till Storasyster i familjen som snart fyller sex år och som älskar elefanter! Vilket namn det skall stå väljer du själv förståss!



Bild: Isa Form

Ovanstående tavla kan beställas i olika färger och jag tror jag ska beställa en beige och så kan man beställa rätt antal fossingar som finns i familjen. Den blir perfekt i vårt sovrum!



Bild: Isa Form

Zoo-fickan - rolig och perfekt i barnens lekrum. En stor plastficka med 20 fickor och bilder på djur. Du kan vända på fickan och där visa bilder på familjen och favoritleksaken.

Har du den minsta dragning till formgivning och grafisk formgivning så häng på Isas blogg vettja! Det gör jag...

Supergod magnabus-dressing

1 del vinäger
1 del honung
1 del grov senap (söt)
2 delar olja
1 del filmjölk
salt, peppar

Jag älskar den här dressingen och den passar till mycket. Sallad av alla de slag men min senaste idé är att den kanske skulle passa vansinnigt bra till bönor. Kanske.

Garfield - one o f a kind!


Jag hade glömt hur skön Gustaf kan vara...

Du kan prenumera på Garfield-strippar antingen här (för dig som kör Mac och har Dashboard) eller här.