tisdag, november 11, 2008

magnabus - en bullmastiff?

Jag älskar hundar, så när jag hittade testet "Vilken hund är du?" hos Sandra så kunde jag förståss inte låta bli att undersöka vilken slags hund jag skulle ha varit om jag inte var jag...eeh, ja ni förstår vad jag menar. Jag har inte inte reflekterat särskilt ofta över vilken hundras jag mest liknar, eller snarare aldrig men aldrig någonsin skulle jag ha gissat att det var en bullmastiff jag var mest lik. En bullmastiff...? Vad är det egentligen?

Ifrån mitt eget perspektiv så är väl nästan det enda som stämmer att jag är "en fantastisk sällskapshund"! Man får vara glad för det lilla ibland...

"Bullmastiffen är en muskulös och kraftig hund, stark utan att verka klumpig. Den skäller sällan och har inte så starka jaktinstinkter. Bullmastiffen kanske ser lite ruff ut, men det är inte en hund som är trolig att bita människor. Tvärtom så är bullmastiffen en fantastisk sällskapshund. Bullmastiffen har aldrig blivit använd i flock utan har alltid arbetat ensam. Detta gör att den har utvecklat en hög grad av självständighet. Denna självständighet gör att bullmastiffen har en stark självtillit och är väldigt trygg i sig själv. Bullmastiffen har ett mycket kärleksfullt lynne samtidigt som den är psykisk stark. I en familjesituation anpassar den sig lätt till familjens rytm. Den är inte så beroende av fasta rutiner. Bullmastiffen är glad och utåtvänd mot vuxna och barn och är en lugn och behärskad familjemedlem."

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag blev en Cocker Spaniel.. =P