tisdag, juli 24, 2007

Sömnad - inte riktigt min grej

Sommarens prestation såhär långt för min del är att jag har lyckats med bedriften att sy gardiner till småtrollens sovrum.

Tyget har vackert legat och väntat. Länge. Väntat lite mera. Och så lite till.

3 meter tyg. Från IKEA.

Sagt och gjort. En förmiddag bestämde jag mig. Nu jäklar skall det bli gjort!

Fram med mammas gamla symaskin på matsalsbordet och stora tygsaxen, också mammas gamla. Då det är små fönster i det aktuella rummet kunde jag klara mig på tre meter tyg genom att jag delade det på mitten och fick 75 cm bredd istället för 150 cm. Glad i hågen klippte jag och mätte och det gick ganska bra.

Ganska.

Note to self 1: Gå inte bara på ögonmått även om du tror det räcker. Särskilt inte när tyget är långrandigt.

Det var inte helt enkelt att få alla tygbitar raka men efter mycket blod, svett och tårar var jag på banan igen. Jag fållade och sydde, fållade och sydde i mängd och parti. Vilken fart! Wow, jag är ju ett riktigt proffs! Gasen i botten nästan hela tiden.

Så satt jag där med den sista tygbiten och skulle fålla det absolut sista. Fan, tänkte jag, det här har jag gjort bra. Precis när jag skall göra det sista, det vill säga lägga i backen och sedan lite framåt igen, så slår blixten ned från klar himmel:

Jag har sytt på avigsidan. Hela tiden.

Note to self 2: Man skall inte sy på avigsidan, även om det går betydligt snabbare och enklare då!

Resultat? Riktigt bra om jag får säga det själv (om man bortser från den lilla detaljen om att ha sytt på avigsidan!). En prestation för undertecknad. Någon som känner en bra sömmerska?

Inga kommentarer: