tisdag, juli 17, 2007

Den godaste tomatsåsen

Dagens lunchmeny:
Fullkornsspagetti
Den godaste tomatsåsen
Parmesanost
Skålar med grönsaker och yoghurtdipp

Jag lagar just nu en tomatsås som jag inte provat förut men som verkar mycket god. Just nu står den i ugnen och det luktar underbart. Receptet kommer från Cathrine Schück.

Den godaste tomatsåsen
4-6 tomater
1 röd paprika
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt, peppar, basilika eller timjan

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär alla grönsaker i grova bitar och mosa vitlöken och fördela över grönsakerna.
Ringla en skvätt olivolja över alltsammans.
Baka grönsakerna i ugnen 20-30 minuter eller tills de ser vackert mosiga och en aning rostade ut.
Låt dem svalna, mixa med stavmixer, precis så mycket att det blir såsigt, inte mer.
Kryda såsen med salt, peppar och gärna riven färsk basilika.
Servera såsen varm till pastan, med grovriven parmesan och nymald svartpeppar.

Inga kommentarer: